• Lorem ipsum

Strips & cartoons maken voor volwassen 'kinderen'

JUUDS FOEDERER organiseert met Jan Vriends :
Schrijf en teken je eigen strips of cartoons
5-delige avondcursus voor volwassen 'kinderen' 

Strips en cartoons kun je in verschillende stijlen maken. Iedereen heeft zijn eigen gevoel voor humor en een eigen schrijf- en tekenstijl. Toch zijn er een aantal wetmatigheden waar een goede cartoon of strip zich aan houden: continuïteit, kwaliteit, herkenbaarheid en vooral originaliteit. “Goed kunnen tekenen” is voor deze cursus geen vereiste, je doet het wel graag en houdt het gerust drie uur vol!

Het verschil tussen een cartoon en een strip? Een cartoon be- staat uit één afbeelding met tekst (bijschrift, tekstballon), een strip (strook) bestaat uit een serie van twee of meer plaat-
jes met tekst. Hierin speelt de witruimte tussen de plaatjes een belangrijke rol.

Opbouw lessen:
1: Een eigen strip begint met het ontwikkelen van een eigen character, en dat kan van alles zijn: Een mens, een dier, een alien of een pratende lampen- kap. Alles kan. Wat wordt jouw character? In les 1 bedenk en creëer je jouw eigen originele stripfiguur. En je verzint er een sidekick bij!

2: In wat voor een omgeving leven jouw verzinsels? Hoeveel lijnen heb je nodig om een interieur te tekenen? Wat vertelt een decor en hoe beschrijf je een sfeer? Je creëert je eigen wereld.

3: In les 3 breng je alles tot leven in beeld en geluid! Stripfiguren kunnen rennen, vliegen, praten en schreeuwen! Hoe laat je ze fluisteren? Hoe teken je het geluid van bliksem? Of van een dichtslaande deur? Kortom: Beweging, ballonnen en onomatopeeën

4: Hoe verzin je het? Waar haal je je verhalen en onderwerpen vandaan? Wat wil je vertellen? Wie zijn je lezers, of, ook interessant, wie wil je dat je lezers zijn? Je leert de onuitputtelijke bron van inspiratie te vinden.

In alle lessen komt het onderwerp “stijl” aan bod. Jouw eigen stijl in beeld en taal ontwikkel je continu. Je leert hierin keuzes te maken en beslissingen te nemen. En we helpen elkaar met tips en bruikbare feedback.
Ook krijg je doorlopend technische tips om je teken- en schrijf- werk te verbeteren. Over schetsen en inkten maar ook over dialoog en verteltempo.

5: Techniek. En nu? Hoe digitaliseer ik mijn werk? En publiceer ik mijn werk online of in print? Hoe pak ik dat het beste aan? In les 5 zetten we de puntjes op de i en ronden we af. Elke deelnemer die de cursus afrondt krijgt een certificaat met stempel!

Tijd,data en kosten:

Nieuwe data volgen in overleg met Jan zodra we weer workshops kunnen geven!
Donderdagavond van 19.30-22.00 uur
Inclusief materiaal,hap en drank én goodybag : €195,-

Geen producten gevonden...