• Lorem ipsum

‘Foederer’, is al ruim 80 jaar een begrip in Helmond en omstreken op het gebied van kunstenaarsbenodigdheden, en is inmiddels met Judith of Juud, zoals ze vaak genoemd wordt, aan de vierde ‘generatie’ na Theo Foederer, begonnen.
Iedere ‘Foederer’ heeft natuurlijk zijn/haar eigen kwaliteit en kunde ingezet om het succes van deze unieke winkel voort te zetten. Zo ook nu weer.
KUNST & BENODIGDHEDEN prijkt op de voorgevel!

KLEURRIJK CREATIEF! 

Bij JUUDs Foederer vindt u hoogwaardige materialen op het gebied van voornamelijk tekenen & schilderen.

Acrylverfproducten, olieverf, water-vermengbare olieverf, aquarelverf, penselen, markers, inkten en Ecoline en Tombow. Producten van Talens (Rembrandt en van Gogh, Amsterdam en Cobra) en Winsor & Newton in diverse uitvoeringen (Galeria en Cotman) Krijt en (kleur)potloden in alle soorten en maten van Talens (Rembrandt, van Gogh en Bruynzeel), Cretacolor, Conté à Paris, Derwent en de topkwaliteit van CARAN d’ ACHE. Papier in vele uitvoeringen en diverse kwaliteiten evenals bespannen spieramen in katoen en 3D-uitvoering en linnen in een grote collectie verschillende maten, opbergmaterialen en schildersezels. Uiteraard is de hoeveelheid ruimte begrensd en hebben we niet alles wat bestaat op dit vlak in de vaste collectie. Vindt u uw product niet in de winkel, vraag er naar aub, we kunnen namelijk heel veel wel voor u bestellen!

Naast deze prachtige kwaliteitsmaterialen kunt u bij JUUDs Foederer ook terecht voor een originele ansichtkaart, een prachtige prent of een uniek keramiek product van o.a. Atelier van de Dingen, Liekeland, Inkies, Ping & Moos, Story Tiles en Tiny Miracles en een zeer bijzondere collectie vulpotloden en pennen van Kaweco, onder eigen label vervaardigde kussens en vlaggenlijnen van hergebruikte stoffen in combinatie met restanten Vlisco-stof en een kleurrijke collectie blanco en dotted artjournals van Leuchturm, een enkel (kinder)kunstboek, of materiaal technisch boek en daarnaast een wisselende collectie Museumshop producten, zodat ook de liefhebber die niet zelf een maker is maar wel waardering heeft voor creativiteit en kunst met een grote of kleine k, bij ons kan slagen! In het begin van de pandemie is een prachtige waardevolle samenwerking ontstaan met de kaarsenmakerij en keramiekwerkplaats van Bronlaak/'De Seizoenen' een woon- en werkplek op antroposofische basis voor mensen met een bijzondere zorgbehoefte. Met heel veel aandacht en liefde worden onze (bijenwas en koolzaadwas) kaarsen en keramiek kandelaars door hen gemaakt en daar zijn zij en wij enorm blij mee en trots op!
Kleurrijk en uniek!

Onze winkel ademt de sfeer van een klassieke tekenwinkel uit de jaren ’30 met een knipoog naar nu. Mooie oude vintage kasten en toonbank en Emerald groene tegeltjes aan de muur, diverse Perzen op de betonnen vloer, mooie doorleefde kasten en als pronkstuk onze door DREEZ vervaardigde, 4 meter lange workshoptafel die plaats biedt aan 14 deelnemers. De oude schoolstoelen hebben een warme aanvulling gekregen in de vorm van prachtige Vlisco kussens waarop het gemakkelijk een dagdeel vol te houden is! Wij schenken tijdens workshops of ‘zomaar tijdens een praatje’, overheerlijke, versgemalen bonenkoffie of een verantwoord en vooral smaakvol kopje thee altijd aangevuld met een Tiny Tony of een lekker koekje!

In de verborgen stadstuin achter de winkel is het goed toeven tijdens een workshop of gewoon om lekker even te zitten met een kop koffie of thee en om wat rond te kijken. Wie weet wat voor creatieve ideeën u nog invallen daar!

Over creatieve ideeën gesproken: boven de winkel staan een tweetal sfeervolle, creativiteit ademende ruimtes, te uwer beschikking wanneer u eens met een select gezelschap buiten de deur van uw eigen bedrijf wilt brainstormen, een workshop of coaching ruimte zoekt met een klein gezelschap of u gewoon een dag alleen wilt werken en daar in de huidige thuissituatie niet aan toe komt.

Onze winkel is sinds maart 2018 gevestigd aan de Smalle Haven in Helmond, een zijstraat van de Veestraat, midden in het centrum. Wanneer u vanuit de voordeur van het Kasteel, recht vooruit, onder de Traverse door zou lopen wandelt u vrijwel direct naar ons toe! U vindt ons dan als derde winkel aan uw linkerkant!
Voel u welkom! we zijn blij dat we u mogen begroeten!